Karlstads universitet / Enheten för utbildningsservice

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Avdelningen för utbildningsstöd består av enheten för studentstöd och enheten för utbildningsservice. Enheten för utbildningsservice består av verksamheterna antagning, Ladok, examen, tentamensamordning, tillgodoräknande och VAL-projektet.

VAL-projektet är en kompletterande utbildning som riktar sig till verksamma i förskolan och skolan som ännu inte har relevant examen. Det är ett regeringsuppdrag som i nuläget sträcker sig till 2030 och som delas med sju andra lärosäten. Uppdraget handlar om att öka andelen behöriga förskollärare och lärare.

Vi söker nu en utbildningshandläggare som ska jobba med studieplanering, handläggning, vägledning och studieadministrativa uppgifter inom VAL-projektet. 

Arbetsuppgifter

Som utbildningshandläggare i VAL blir du en del av ett lokalt och nationellt team som jobbar kreativt och positivt med ständigt nya uppdrag.

I arbetet utför du behörighetsbedömning och studieplanering av sökande, handlägger tillgodoräknande- och examensärenden samt ger kvalificerad vägledning till både potentiella och befintliga studenter. Handläggningen och planeringen utförs i flera olika studieadministrativa system, så som NyA, LADOK och canvas. I arbetet ingår också administrativa och redaktionella arbetsuppgifter.

Vidare innebär arbetet att du följer, tolkar och omsätter olika regelverk som styr antagning, ämnesbehörighet, tillgodoräknande och examen. Det ställer krav på att du ständigt håller dig uppdaterad inom relevanta områden, aktuella lagar och bestämmelser.

Du kommer att ha många interna och externa kontakter. Du kommer även att representera VAL i diverse olika sammanhang som innebär en del resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, så som antagning, studievägledning och kursadministration för lärarutbildning, värderas högt. Erfarenhet av arbete i NyA, LADOK och Canvas är meriterande.

Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag över året och du har en stor frihet i hur du lägger upp det dagliga arbetet, i samråd med dina två närmsta kollegor. Det är därför av största vikt du är strukturerad, flexibel och kan planera och prioritera bland bredden av dina arbetsuppgifter.

Utifrån de många kontakter du kommer ha krävs det vidare att du är serviceinriktad och ha en god samarbetsförmåga.

Dina språkkunskaper är goda och du kan uttrycka dig väl, både i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med omfattning mellan 50 - 100 % beroende på vilka erforderliga beslut som fattas. Gäller från 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning. 

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2022-02-14

Ange referensnr: REK2024/1

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-03-01 eller enligt överenskommelse,
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/1
Kontakt
  • Eric Nilsson, 0761194187
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-02-14

Tillbaka till lediga jobb