Karlstads universitet / Administrativa och tekniska avdelningen HNT

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap finns en administrativ och teknisk avdelning, bestående av ett fyrtiotal anställda. Avdelningen tillhandahåller både administrativt och tekniskt stöd till personal och studenter vid fakultetens institutioner. Avdelningens administrativa personal arbetar i huvudsak med kursadministration, utbildnings- och forskningssamordning. Det tekniska stödet till institutionerna utgörs av avdelningens laboratorie- och utvecklingsingenjörer. I rollen som laboratorieingenjör ges du möjlighet att vara lösningsfokuserad tillsammans med våra lärare, forskare och studenter.

Du kommer vara anställd på den administrativa och tekniska avdelningen, med för närvarande placering vid institutionen för miljö- och livsvetenskaper inom ämnet biologi. Inom ämnet finns grundläggande kurser inom cellbiologi, genetik, botanik, zoologi och ekologi samt fördjupande kurser inom främst ekologi, evolution och naturvård. Inom institutionen miljö- och livsvetenskaper finns två ämnen, biologi och geomatik.

Arbetsuppgifter

I denna anställningen kommer du huvudsakligen arbeta med:

 • Underhåll och utveckling av akvarieanläggningen
 • Tillsyn av försöksdjur (fisk) och översyn av användandet av fisk i vår forskning och undervisning
 • Att hjälpa med förberedelser med kurser. Även hjälp med fältdelen i olika kurser
 • Service och underhåll av teknisk utrustning.
 • Stöd för studenter, lärare och forskare

Arbetet som laboratorieingenjör innebär huvudsakligen att koordinera och vara ett stöd för verksamheten. Det innebär bland annat att planera och förbereda material och utrustning som ska användas i laborativt arbete inom utbildning, forskning, forskarutbildning och andra samverkansaktiviteter.

Som laboratorieingenjör säkerställer du att våra laboratoriemiljöer är i gott skick och att material och utrustning finns. Arbetet inkluderar även att göra beställningar av kemikalier och förbrukningsmaterial. Du kan bli involverad i större inköp och upphandlingar av ny utrustning. Ditt arbete innebär lika så att utföra underhåll, kalibrering, besiktning och service av experimentell utrustning.

Du förväntas bidra i ämnets kontinuerliga utvecklingsarbete, där samverkan med både lärare och forskare är en viktig del. Samverkan kan vara även med andra ämnen och enheter vid och i anslutning till Karlstads universitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet att ta hand om fiskar i akvariemiljö
 • erfarenhet inom akvatisk fältprovtagning
 • erfarenhet av att arbeta självständigt med underhåll och service av utrustning, med gott resultat, är av stor vikt.
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Meriterande för anställningen:

 • är högskoleexamen inom biologi eller motsvarande samt att kunna omsätta teoretiska frågeställningar till praktisk laborativ verksamhet
 • utvecklings-/forskningsarbete inom exempelvis biologi

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god förmåga att planera och organisera ditt eget arbete, samt att du är initiativtagande, flexibel och har god prioriteringsförmåga. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och är lösningsorienterad. Då arbetet innebär många samarbets- och kontaktytor är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga och trivs att jobba tillsammans med andra. Det är vidare viktigt att du har en god kommunikativ förmåga.

Villkor

Anställningen är ett vikariat dock längst till och med 2024-03-31 med en omfattning på 100%. Anställningen kan komma att förlängas. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

* CV

* personligt brev

* dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.

* kopior på betyg, intyg och examensbevis.

* två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2023-06-28

Ange referensnr: REK2023/145

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/145
Kontakt
 • Caroline Tengberg, 0547001878
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Return to job vacancies