Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Fakulteten för Humaniora och samhällsvetenskap (HS) är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskaps­byggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns också den administrativa avdelningen, bestående av ett sextiotal anställda, som arbetar med administrativt stöd av olika slag till studenter, lärare och forskare samt fakultetsnämnden, utskott och ledningsfunktioner.

Vi utlyser nu ett vikariat på 100% i ett år till den administrativa avdelningen. Tjänsten skall huvudsakligen arbeta med utbildnings­administration.

 

Arbetsuppgifter

Utbildningsadministration omfattar bland annat information till studenter, reservantagning, registrering, tentamina och betygsrapportering för kurser men omfattar även annat administrativt stöd till lärare och forskare.

Det kan även komma att ingå administrativa uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhets­område allt efter behov. Arbetet utförs i nära samarbete med studierektor, lärare, andra fakultets­administratörer, prefekt och övrig personal vid fakulteten.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom en utbildnings- eller forskningsmiljö. Då det periodvis är en hög arbetsbelastning skall du vara stresstålig och ha förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är utåt­riktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. En förutsättning för att du skall kunna hålla en god servicenivå och utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat, är att du är strukturerad och noggrann samt har förmåga att självständigt planera ditt arbete och ta egna initiativ.

Du har goda språkkunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Du arbetar strukturerat och effektivt i digitala miljöer och tar dig snabbt an nya (IT) system. Har du erfarenhet av högskoleadministration ser vi det som meriterande.

 

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 100 %. Tillträde den 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange även två referenspersoner.

 

Sista ansökningsdag är den 19 april 2023.

 

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/83
Kontakt
  • Sara Hidén, +46547002090
  • Gunilla Klinteskog, +46547001585
  • Kadrije Rama, 0761-353295
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-03-30
Sista ansökningsdag 2023-04-19

Tillbaka till lediga jobb