Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Sedan hösten 2017 ges en fullständig juristutbildning (270 hp) vid Karlstads universitet, det sjunde juristprogrammet i Sverige. Programmet erbjuder grundläggande juridisk utbildning med fördjupad ämnesprofilering inom skatterätt, affärsjuridik, straff-/processrätt samt humanjuridik och ger allmän behörighet för tingstjänstgöring. I övrigt erbjuder ämnet ett kursutbud som i dagsläget främst riktar sig till studenter inom andra program. Vid ämnet arbetar i dagsläget ca 23 personer.
Handelshögskolan vid Karlstads universitet satsar samtidigt med programutvecklingen på en utveckling av den juridiska forskningen och inrättade i december 2014 en forskarutbildning i juridik med åtta olika inriktningar: allmän rättslära, civilrätt, finansrätt, internationell rätt, miljörätt, offentlig rätt, processrätt och straffrätt. Ämnet siktar framledes på rekryteringar inom flera centrala rättsområden och deldiscipliner, varvid nu sökes en universitetslektor med inriktning mot offentlig rätt.

Vi erbjuder

En stimulerande arbetsmiljö där du har goda möjligheter att själv påverka ditt arbete. Inom Handelshögskolan pågår många intressanta forskningsprojekt och vi har förmånen att kunna nyttja varandras kompetens inom en rad områden. Hos oss får du trevliga, engagerade medarbetare med gedigen erfarenhet. Är du intresserad? Läs mer om oss på vår hemsida www.kau.se/juridik.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning bland annat inom konstitutionell rätt, allmän och speciell förvaltningsrätt, kommunalrätt, socialrätt samt EU-rätt och internationell rätt, i huvudsak på grundnivå. Även handledning av uppsatser ingår. Undervisning sker främst på campus.

Du har goda möjligheter att medverka i utvecklingen av verksamheten, både vad gäller kursinnehåll och pedagogik. Du samverkar med det omgivande samhället för ömsesidigt utbyte och verkar för att den kunskap och kompetens som finns vid universitetet kommer samhället till nytta. För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetslektor i offentlig rätt är den som har visat pedagogisk skicklighet. Utöver det krävs doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens i offentlig rätt eller närliggande ämnesområden, alternativt någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Goda kunskaper i svenska är ett krav då det huvudsakliga undervisningsspråket är svenska. 

Enligt Karlstads universitets anställningsordning ska lärare ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen såväl som väl genomförd högskolepedagogisk utbildning. Om utbildningen saknas, kan en anställning ändå ske, under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra den, inom ramen för kompetensutvecklingstiden, under de första två årens anställning eller ansöker om att validera motsvarande kunskap. För samtliga behörighetskrav hänvisas till Karlstads universitets anställningsordning.

Bedömningsgrunder

I bedömningen av  den vetenskapliga och pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid pedagogisk skicklighet och bedöms utifrån förmågan att planera, genomföra och utvärdera undervisningen samt förmåga att handleda och examinera. Den vetenskapliga skickligheten bedöms utifrån vetenskaplig kvalitet och forskningens omfattning avseende djup och bredd och tillmäts stor vikt. 

Goda kunskaper i offentlig rätt i vid mening, socialrätt samt EU-rätt och internationell rätt är av stor vikt. Stor vikt fästs också vid personliga egenskaper så som god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande och engagemang samt förmåga att skapa goda relationer till studenter, kollegor och externa intressenter. Ett positivt förhållningssätt till kollegor och studenter är av stor vikt då vi arbetar nära varandra både inom ämnet och mellan ämnen.

Vid Handelshögskolan är pedagogisk utveckling meriterande och kan komma till uttryck i form av Assurance of Learning (AoL) och pedagogiska utnämningar. Även ett intresse för och förmåga att integrera hållbar utveckling, jämställdhet, lika villkor och internationalisering i utbildning är meriterande. Då ämnet också ger kurser på engelska för bland annat utbytesstudenter är också dokumenterad erfarenhet av att undervisa på engelska meriterande.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på heltid, med tillträde den 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse och sträcker sig fram till den 30 juni 2024. Eventuell möjlighet till förlängning under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • cv
  • personligt brev
  • fördjupad redogörelse för pedagogiska meriter
  • intyg på högskolepedagogisk utbildning, om genomförd eller redogörelse för motsvarande kunskaper
  • fördjupad redogörelse för vetenskaplig verksamhet
  • redogörelse för erfarenhet från annan verksamhet
  • redogörelse för erfarenhet från ledarskap och administration
  • planer för framtida verksamhet
  • redogörelse för samverkan, erfarenhet från internationella nätverk m.m.
  • publikationslista (vid sampublicering ska den egna rollen framgå)
  • intyg över språkkunskaper
  • kopia på utfärdad doktorsexamen eller intyg om motsvarande vetenskaplig kompetens, alternativt intyg om annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
  • högst 10 vetenskapliga publikationer samt högst fem arbeten för att förmedla kunskaper, t.ex läroböcker, dataprogram för undervisning eller populärvetenskapliga artiklar
  • två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller. De underlag som inte kan skickas elektroniskt exempelvis böcker och publikationer, ska skickas till nedanstående adress.

Karlstads universitet
HR-avdelningen
Att: Cecilia Bladh
651 88 KARLSTAD

Sista ansökningsdag: 2023-04-23

Ange referensnr: REK2023/81

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01 eller enl ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/81
Kontakt
  • Marie-Therese Christiansson, prefekt, 054-7002027
  • Stefan Olsson, ämnesföreträdare, 054-7001913
  • Leif Lönnqvist, studierektor, 054-7002147
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-7001404
Publicerat 2023-03-31
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb