HR-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Vill du arbeta i en konsultativ roll inom HR och dessutom utföra jobbet i en händelserik och kreativ miljö, på en av Värmlands största arbetsplatser? Då kanske du är vår nya kollega!

Beskrivning 

På HR-avdelningen arbetar vi med frågor som sträcker sig över hela HR-området, både på operativ och strategisk nivå. Prioriterade uppgifter för oss är att stödja verksamhetens chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Avdelningen ansvarar även för löneadministration.

Avdelningen drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta. Vår arbetsmiljö präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Vid avdelningen finns knappt 20 medarbetare. Läs gärna mer om vår avdelning: https://www.kau.se/om-universitetet/organisation/var-verksamhet/centrala-stodfunktioner/hr-avdelningen

Din roll

Att vara HR-specialist vid Karlstads universitet är ett självgående och utåtriktat arbete, där din primära uppgift är att ge kvalificerat stöd och service till universitetets chefer i HR-frågor. Du kommer att arbeta brett inom HR-området, med kompetensförsörjning och rekrytering, anställningsfrågor, rehabilitering, arbetsmiljö, omställning och arbetsrätt. Arbetet på HR-avdelningen leds av HR-chef men i ditt dagliga arbete kommer du att arbeta nära och som direkt stöd till några av universitetets chefer.

Du kommer ingå i ett team av flera HR-specialister. Tillsammans samordnar, driver och utvecklar ni ert konsultativa arbete, processer och arbetssätt.

Vid avdelningen finns även HR-strateger, HR-controller, HR-administratör och lönekonsulter, som du kommer ha ett nära samarbete med. Samarbete sker även med andra stödfunktioner inom universitetet.

Vem är du?

Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, god arbetsrättslig kompetens, samt relevant akademisk examen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av en rådgivande, konsultativ roll gentemot chefer.

För att trivas och lyckas i rollen som HR-specialist utför du ditt arbete med stort engagemang. Du är självgående och har ett utvecklingsfokus. Du trivs i en miljö där behov och förutsättningar kan växla snabbt. Det är också betydelsefullt att du är lyhörd och har förmågan att skapa goda och förtroendefulla relationer. God administrativ förmåga behövs, samt att kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Då vi arbetar i en alltmer internationell miljö är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift, och att du trivs i miljöer där kommunikation på engelska krävs.  Dina personliga egenskaper och utvecklingspotential som HR-specialist är självklart viktiga för oss.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning heltid. Start 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV
  • kopior på ev. tidigare examensbevis och intyg
  • minst två referenspersoner

Sista ansökningsdag 2023-03-06

Vi ser fram emot din ansökan, välkommen!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/29
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, HR-chef , 054-7001703
  • Elisabeth Wessling, HR-specialist, 054-7001778
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-03-06

Tillbaka till lediga jobb