Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Avdelningen för ekonomi och planering

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Avdelningen för ekonomi och planering arbetar med strategiska och operativa planerings- och ekonomifrågor. Verksamheten utgår från de krav och regler som ställs på statliga myndigheter rörande ekonomiska frågor och redovisningar.

En viktig uppgift är att stödja chefer vad gäller planerings- och ekonomifrågor både av långsiktig och av kortsiktig karaktär. Planeringsuppgiften avser främst universitetsövergripande nivå. Målet är att utifrån gällande regelverk uppnå rättvisande redovisning, kvalitetssäkra beslutsunderlag och arbeta för effektiva planering- och ekonomiprocesser.

Avdelningen har systemansvaret för ekonomisystemet Raindance, ledningsinformationssystemet Kuli samt systemet för verksamhetsplanering Stratsys. Det innebär ett ansvar för att systemen fungerar, innehållet är kvalitetssäkrat, utveckling sker och användare utbildas och informeras.

Universitetets samtliga ekonomer och controllers är samlade till avdelningen men vi jobbar med att stödja hela organisationen inklusive de två fakulteterna Humaniora och samhällsvetenskap samt Hälsa, natur- och teknikvetenskap. Inom avdelningen finns i dag 30 medarbetare.

Vi söker nu en verksamhetscontroller, är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller ingår du i avdelningens planeringsgrupp. I anställningen ingår planering, analys och uppföljning av universitetets verksamhet samt förvaltning och utveckling av de system vi använder för detta. 

Mer specifikt ingår det bland annat att jobba med verksamhetsplanering samt driva universitetets arbete med riskanalys och att vidareutveckla rutiner och arbetssätt för detta. En återkommande uppgift är att medverka i arbetet med universitets årsredovisning. 

Analyserna kan omfatta t.ex. studentvolymer, studentgenomströmning, söktryck och bedömning av framtida utveckling med mera. 

I rollen ingår att ta fram rapporter, göra presentationer samt förmedla information till din omgivning varför det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Tillsammans med kollegorna på avdelningen ingår det att kontinuerligt utveckla rutiner och system som effektiviserar arbetet inom hela universitetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kandidatexamen eller motsvarande i relevant ämne. Exempel på relevant examen är inom ämnen såsom statsvetenskap, nationalekonomi, ekonomi eller statistik. Har du läst en forskarutbildning är det meriterande.

Arbetsuppgifterna är varierande och innebär många gånger självständigt arbete men också samarbete med olika människor både internt och externt, vilket kräver en god kommunikativ förmåga och hög servicekänsla. Det förutsätter att du har god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i en uppgift, lösa den och leverera resultat och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. 

Anställningen innebär många gånger att hantera stora mängder data och då är mycket god kunskap i Excel en förutsättning. 

Då en del av anställningen är att utveckla avdelningens rutiner och system, så är det viktigt att du har god kunskap och intresse för IT-system samt är van att arbeta strukturerat och metodiskt.

Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga, är noggrann och har ett eget driv och vi ser gärna att du har vana att driva processer.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan

Skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll och för anställningen relevanta betygskopior. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Ange ref nr: REK 2019/6

Sista ansökningsdag: 2019- 02-08

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänter.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/6
Kontakt
  • EvaLena Östlin, Avdelningschef, 054-700 12 50
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 17 14
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 14 34
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 14 04
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-02-08

Return to job vacancies