Karlstads universitet / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Doktorandtjänsten är placerad vid Centrum för klimat och säkerhet (www.kau.se/ccs) som är en tvärvetenskaplig centrumbildning vid Karlstads universitet vars forskning fokuserar samhällets hantering av klimatrelaterade risker.

Inom ramen för projektet Samhällsresiliens i Sverige: styrning, sociala nätverk och lärande utlyses en doktorandtjänst mot licenciatexamen (2 år). Projektets tre empiriska studieområden är klimatanpassning och konsekvenser, flyktingskap samt terrorism och våldsbejakande extremism. Doktorandtjänsten är primärt inriktad mot klimatanpassning och konsekvenser med tyngdpunkt i samhällsstyrning och -organisering (governance). Doktorandtjänsten inrättas i risk- och miljöstudier (https://www.kau.se/risk-och-miljostudier).

Projektet finansieras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och genomförs i samarbete med Mittuniversitet och Försvarshögskolan i Stockholm. Mer information om projektet finns på www.miun.se/RCR/RISE.

Beskrivning
Tjänstens fokus är forskning (100%). Information om studier på forskarnivå finns på universitetets hemsida: https://www.kau.se/forskning/utbildning-pa-forskarniva. Lönenivån följer lokala bestämmelser.

Kvalifikationer
Grundläggande behörighet har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller som på annat sätt inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Fakultetsnämnden får för en enskild sökande medge undantag från kravet på grundläggande behörighet om det finns särskilda skäl. (Högskoleförordningen, 6 kap.). Särskild behörighet att antas till forskarutbildningen i Risk- och miljöstudier har den som avlagt magisterexamen, eller motsvarande, med relevans för ämnet risk- och miljöstudier.

Ett intresse för interdisciplinär forskning är viktigt. Dokumenterad erfarenhet av forskning om risk och kris, samhällsresiliens och klimatanpassning är meriterande. Tidigare arbete med intervjuer och fokusgruppsintervjuer samt analys av kvalitativa data är meriterande. Vidare är erfarenhet av att arbeta med teorier om ”community resilience” meriterande.

Hög motivation och god förmåga att arbeta självständigt är viktiga egenskaper. God förmåga att uttrycka sig på engelska både muntligt och skriftligt krävs. Vidare är goda kunskaper i svenska viktiga då fokus i studien är på svenska kommuner, anställda i kommuner och kommunala texter.

Urval
Urval bland behöriga sökande görs med hänsyn till den bedömda förmågan att framgångsrikt bedriva utbildning på forskarnivå samt utifrån de för tjänsten meriterande kvalifikationerna.

Ansökan
Ansökan sker via webbformulär och bilagor kan laddas upp:

  • Ett verifierat CV
  • Kopior av relevanta publikationer/uppsatser
  • Kopior av relevanta betyg, diplom, certifikat och rekommendationsbrev

Handlingar som inte kan skickas i digitalt format kan skickas till följande adress (ange referensnummer REK 2018/257):
Karlstads universitet
Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap
Att: Åsa Ivansson
651 88 Karlstad

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2019
Löneform Enligt lokalt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/257
Kontakt
  • Mikael Granberg, professor, 072-305 64 67, mikael.granberg@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-06

Tillbaka till lediga jobb