Karlstads universitet / Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, institutionen för miljö- och livsvetenskaper finns ämnet biologi. Avdelningen för biologi vid Karlstads universitet ger akademisk grundutbildning i biologi med magister- och masterrättigheter. Kurserna spänner över biologins olika aspekter från molekylärnivå till systemekologi. Här ges även ämnesdidaktisk utbildning inom ramen för lärarprogrammet. Ämnet bedriver forskning och forskarutbildning, huvudsakligen inom ekologi och biodiversitet i akvatiska och terrestra miljöer i skogslandskapet samt inom biologididaktik. En del av verksamheten bedrivs i fält och vid olika laboratorier.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att arbeta med genomförandet av ett forskningsprojekt om den hotade tjockskaliga målarmusslan. Du kommer att odla unga musslor i vårt odlingslaboratorium i skånska Veberöd (Lunds kommun), och återintroducera dessa i några skånska åar. Under anställningens första veckor blir du introducerad i arbetet så att du under de nästkommande två månaderna självständigt kan utföra arbetet.

Behörighetskrav
För anställningen krävs viss kännedom om arbete i akvatisk miljö. Lämplig bakgrund är till exempel studier inom biologi på universitetsnivå.

Bedömningsgrunder
Erfarenhet av tillämpade projekt inom akvatisk ekologi. Erfarenhet av studier om sötvattenmusslor och dess värdfiskar är meriterande.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 20-40% under perioden 2018-03-15 - 2018-05-31. Eventuell möjlighet till förlängning. Stationeringsort Lund. Projektanställningen kräver flexibilitet med avseende på arbetstider.

För anställningen krävs att du innehar körkort. Tillgång till egen bil är en fördel.

Ansökan skickas elektroniskt via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. 

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV, kopior av examensbevis och intyg samt dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.

Sista ansökningsdag är den 2 mars 2018.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2018-05-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-03-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-40%
Ort Lund
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/35
Kontakt
  • Martin Österling, projekteledare, martin.osterling@kau.se, 054-700 1802
  • Liselotte Englund, prefekt, liselotte.englund@kau.se, 054-700 1988
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-03-02

Tillbaka till lediga jobb