Karlstads universitet / Enheten för utbildningsservice

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Avdelningen för utbildningsstöd består av enheten för studentstöd och enheten för utbildningsservice. Enheten för utbildningsservice består av verksamheterna antagning, Ladok, examen, tentamensamordning, tillgodoräknande och VAL-projektet.

Vi söker nu en utbildningshandläggare till avdelningen som ska arbeta med antagning och examen. Även andra uppdrag inom enheten för utbildningsservice kan bli aktuella.

Arbetsuppgifter

I arbetet som utbildningshandläggare utför du behörighetsbedömning och meritvärdering av svenska och internationella sökande. Även antagning av yrkeslärare kan vara aktuellt. Arbetet utförs till stor del i vårt antagningssystem (NyA) och Ladok. Systemtekniskt arbete ingår i arbetsuppgifterna.

Arbetet omfattar också handläggning av ansökningar om examen på grundnivå och avancerad nivå. Handläggningsprocessen sträcker sig från service och information till berörda, via regeltolkning och beslutsfattande till den slutgiltiga produktionen av examensbevis.

Du följer, tolkar och omsätter olika regelverk vilket ställer krav på att du ständigt håller dig uppdaterad inom relevanta områden, aktuella lagar och bestämmelser.

Övergripande handlar arbetet om att ge stöd och service till studenter och internt inom universitetet och du förutsätts även kunna delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom enheten för utbildningsservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren
bedömer som likvärdig. Aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från högskola/universitet värderas högt. Meriterande är erfarenhet av ärendehantering samt av arbete i systemen NyA och LADOK.

Vidare krävs att du kan arbeta självständigt, är ansvarsfull och är en bra teamarbetare med förmåga att hantera mångfacetterade frågor och god förmåga att lösa problem.

Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag och du har stor frihet i hur du lägger upp det dagliga arbetet, i samråd med dina närmsta kollegor, och periodvis kan det också vara hög arbetsbelastning då vi arbetar med deadlines. Det är därför av största vikt du är strukturerad, flexibel och snabbt kan växla om och planera och prioritera bland bredden av dina arbetsuppgifter.

Dina språkkunskaper är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska som på engelska.

Då det ingår systemtekniskt arbete ser vi gärna att du intresse för olika datasystem och processer.
Du har också en god administrativ kompetens.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på 100 % med start snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Du ansöker i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer i förhållande till arbetsuppgifterna
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-05-14

Ange referensnr: REK 2024/96

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/96
Kontakt
  • Eric Nilsson, 0761194187
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb