Institutionen för matematik och datavetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap söker amanuenser i matematik för vårterminen 2024 vid Institutionen för matematik och datavetenskap.

Arbetsuppgifter

Arbetet som amanuens består av undervisning i matematik. I denna anställning genomförs undervisningen i form av digitalt studiestöd för studenter samt övningsledning i kursen MAGA54 Flervariabelanalys.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen, i överenskommen omfattning med studierektor vid matematik.

Behörighetskrav

Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). Du ska vara antagen till ett utbildningsprogram vid Karlstads universitet. Vidare måste du ha läst den kurs du ska undervisa i eller motsvarande kurs.

Bedömningsgrunder

Det är av särskild vikt att du har goda studieresultat i allmänhet men speciellt i den kurs du ska undervisa i och i övriga kurser i matematik. Vi fäster också särskild vikt vid förmågan att samarbeta samt att självständigt kunna driva och slutföra givna arbetsuppgifter inom utsatt tid. Vidare fäster vi också särskild vikt vid erfarenhet och förmåga av att handleda andra studenter via digitala verktyg. Av stor vikt är att du har god muntlig och skriftlig förmåga på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga och engagemang i verksamheten.

Villkor

Anställningen som amanuens omfattar 10-30 % av heltid. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse. Tillträde tidigast 2024-03-01, som längst till och med 2024-06-30. Anställningen kan komma att förlängas, dock sammanlagt längst tre år, under förutsättning att behörighetskravet fortfarande är uppfyllt.

Ansökan

Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska bestå av:

  • personligt brev
  • CV
  • kopior på betyg samt ev. tidigare examensbevis och intyg
  • intyg på pågående studier (eller antagningsbevis till studieprogram)

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Ange ref.nr REK 2024/13

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10-30%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/13
Kontakt
  • Anders Johansson, +46547002032
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-02-20

Tillbaka till lediga jobb