Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Administrativa avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Fakulteten för Humaniora och samhällsvetenskap är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskapsbyggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning. Universitetets mål är att höja andelen externfinansierad forskning samt att öka antalet forskningsprojekt i samverkan med externa organisationer utanför akademin. Vid fakulteten arbetar vi därför med att utveckla och förstärka stödet till våra forskningsmiljöer och söker nu en projektkoordinator, med inriktning forskning.

Vid fakulteten finns en administrativ avdelning bestående av cirka sextio anställda som arbetar med utbildnings- och forskningsadministration samt administrativt stöd till centrumbildningar, forskare, chefer och nämnder. En del av verksamheten är samlad i ett fakultetskansli och här kommer tjänsten som projektkoordinator att vara placerad.

Beskrivning

Vi söker en projektkoordinator för forskningssamverkan och framtagande av forskningsansökningar som ska arbeta i nära samarbete med fakultetens forskare och centrumföreståndare/forskningsledare. Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2021-03-31.

Du bör trivas i såväl en aktivt deltagande som en rådgivande roll då arbetet till stor del innebär att båda avlasta forskningsledare vad gäller administration av forskningsprojekt samt att öka konkurrenskraften hos de forskningsansökningar som sänds in från fakulteten. Vi förväntar oss att du har ett genuint intresse av att arbeta med forskningsansökningar, forskningsstöd och processutveckling. Du kommer då att trivas och utvecklas tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att

· Bevaka, upprätthålla och vara behjälplig i arbetet med att strategiskt utveckla forskarnas kontakter med nationella och internationella forskningsfinansiärer samt olika typer av partners såsom myndigheter, företag, lärosäten.

· Bistå forskare och ansvariga för forskargrupper och centrumbildningar vad gäller operativa och administrativa frågor i samband med specifika ansökningsprocesser, dvs. vid planering, utformning, koordinering samt skrivstöd.

· Stödja fakultetens forskare i det proaktiva arbetet med att göra inspel för olika finansiärers satsningar och utlysningar.

· Utveckla de interna rutinerna för administration av projektansökningar samt hantering av beviljade projektansökningar

· Stöd vid utformning av lägesrapporter och slutrapporter till finansiärer och vid behov medverka vid rapporteringen och utvärderingar av pågående och avslutade projekt.

Eftersom den administrativa avdelningen har till uppgift att stödja all verksamhet inom fakulteten kan det vid behov även komma att ingå uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhetsområde. Arbetet utförs i nära samarbete med såväl fakultetens forskare, den administrativa avdelningens övriga medarbetare samt universitets Grants and Innovation Office.

Kvalifikationer och bedömningsgrunder

Du ska ha forskarutbildning inom humaniora eller samhällsvetenskap och mot bakgrund av att en stor andel av att våra forskare och samarbetspartners är engelskspråkiga ska du behärska såväl svenska såväl som engelska i både tal och skrift.

Av särskild vikt är att du har egen forskningserfarenhet, erfarenhet av att skriva och/eller handlägga forskningsansökningar, har erfarenhet av projektadministration inom forskningsprojekt samt god kännedom om villkor och forskningsmiljöer vid universitet och/eller högskola.

Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten då arbetet ställer stora krav på analytisk förmåga, god språkkänsla, noggrannhet och struktur samt drivkraft, självständighet och god samarbetsförmåga.

Ett engagerat deltagande i nätverk bestående av till exempel myndigheter, forskningsfinansiärer, offentliga verksamheter eller företag ses som extra meriterande samt även om du har egen erfarenhet av att bygga upp och utveckla nätverk.

Erfarenhet av att utvärdera ansökningar samt god kunskap om nationella och/eller internationella forskningsfinansiärer är särskilt meriterande.

Erfarenhet av att leda forskningsprojekt är särskilt meriterande.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad tjänst tillsvidare dock längst till och med 2021-03-31med omfattning 100 %.
Tillträde den 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Du ansöker i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2019.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/198
Kontakt
  • Patrik Larsson, dekan, 054-700 1000
  • Gunilla Klinteskog, administrativ chef, 054-700 1585
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-09-20
Sista ansökningsdag 2019-10-31

Tilbage til Ledige stillinger