Karlstads universitet / Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, institutionen för miljö- och livsvetenskaper söker en projektassistent forskning i biologi med inriktning ekologi. Projektet är inriktat mot forskning om ekologi i vattendrag med speciellt fokus på habitatmodellering och flöden i vattendrag.

Forskningsmiljön Naturresurs rinnande vatten (NRRV) vid ämnet biologi, Institutionen för miljö- och livsegenskaper, Karlstads universitet, bedriver både grund- och tillämpad forskning i älvar, sjöar och dess omgivningar (www.kau.se/biologi; www.nrrv.se ). Forskningen rör för vattendragens hållbarhet som naturresurs och arbetar med att hitta lösningar på miljöproblem som kan gynna både människa och natur. Vidare studeras vattendragsförbindelser och effekter av vattenkraft, livsmiljöer i jord samt vatten och deras förbindelser, vinterekologi i global klimatförändring, hotade arter, bevarandebiologi, och socioekologisk forskning relaterad till vattenreglering and fiske. Många forskningsprojekt sker i samarbete med intressenter i industrin, myndigheter, intresseorganisationer och markägare, liksom med internationella nätverk. NRRV utnämndes nyligen till en stark forskningsmiljö av Karlstads universitet och har tilldelats speciella medel för att utveckla sin forskningsprofil.

Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna hör fältarbete, laborativt arbete och dataanalys. Projektassistenten förväntas också medverka till författande av rapporter och övriga publikationer. Det kan bli aktuellt att assistera projektledaren med viss projektadministration, liksom att bidra vid planering och genomförande av konferenser och workshops.

Behörighetskrav
För anställningen krävs att den sökande har goda kunskaper i ekologi och näraliggande vetenskapliga områden, såväl som erfarenhet av dataanalys och förmåga att använda olika dataprogram för analyser. Därutöver krävs en kandidatexamen i biologi. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Bedömningsgrunder
Vi söker en motiverad person med erfarenheter från ekologi, fisk- och vattendragsbiologi, återställning av vattendrags biologiska förutsättningar samt analys av data. Meriterande är mastersexamen i biologi samt kunskap och intresse inom området makrozoobenthos. Vi fäster stort avseende vid personliga egenskaper som gör att projektassistenten snabbt kan integreras i forskargruppen.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad deltidsanställning på 50-100% under 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde 14 maj 2018 eller enligt överenskommelse. Vissa resor i samband med fältarbete kommer att ingå.

Ansökan
skickas via universitetets rekryteringsverktyg Varbi och ska innehålla personligt brev, CV, kopior av examensbevis och intyg samt dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.

Sista ansökningsdag är den 7 maj 2018.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster. Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/73
Kontakt
  • John Piccolo, universitetslektor, forskningsledare, john.piccolo@kau.se. 054-700 1402
  • Liselotte Englund, prefekt, liselotte.englund@kau.se, 054-700 1988
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2018-04-17
Sista ansökningsdag 2018-05-07

Tillbaka till lediga jobb