Karlstads universitet / Enheten för studentstöd

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Avdelningen för utbildningsstöd består av verksamheterna antagning, ladok, examen, tentamensamordning, VAL samt enheten för studentstöd. Inom enheten för studentstöd finns studie- och karriärvägledningen, samverkanskoordinatorer, studenthälsan, samordning av riktat pedagogiskt stöd och International Office.  

Våra studie- och karriärvägledare arbetar främst med programspecifik vägledning, men även allmän vägledning kan förekomma. Studie- och karriärvägledarna är indelade i team riktat mot gemensamma utbildningsområden. Andra arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget kan förekomma.

Arbetsuppgifter

Studie- och karriärvägledare svarar för kvalificerad vägledning och information till studenter och
presumtiva studenter vad gäller akademiska studier. Arbetsuppgifterna innebär stöd och vägledning inför och under studierna såväl som vägen ut i arbetslivet, både individuellt och i grupp. Som studie- och karriärvägledare deltar du även i utvecklings- och projektarbeten, både när det gäller studie- och karriärvägledningen likväl som i enhets- och avdelningsgemensam verksamhet. Arbetet innebär många kontakter, såväl inom som utanför universitetet. Du kommer förutom att samverka med kollegor inom avdelningen för utbildningsstöd även att arbeta nära programledare och undervisande personal vid universitetets institutioner samt personal vid våra fakultetskanslier. I arbetet ingår även att företräda verksamheten vid olika utbildnings- och informationsuppdrag både inom och utanför universitetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då vi arbetar mycket i team är god samarbetsförmåga ett krav, likaså att du är strukturerad och serviceinriktad. Periodvis kan det vara hög arbetsbelastning, tex i samband med ansökningsperioder, därför är det viktigt att du är van och trivs med en varierad arbetsbelastning, där du snabbt kan växla om och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Då en del av dina kontakter kommer att vara engelskspråkiga, krävs att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och i skrift.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter förutsätter vi att du är självgående, initiativrik och noggrann. Vi förutsätter även att du är har en god förmåga att lösa problem och bidrar aktivt till utveckling av verksamheten. Aktuell erfarenhet av studievägledning är meriterande, likaså god kännedom om olika universitetsutbildningar. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Tillträde 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför
verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/125
Kontakt
  • Susanna Svensson, enhetschef, 054-7002411
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb