Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

På Karlstads universitet och ämnena informatik och medie- och kommunikationsvetenskap arbetar vi i en dynamisk miljö som präglas av nyfikenhet och arbetsglädje. Här möts du av kollegor som brinner för sitt ämne oavsett om det gäller undervisning eller forskning.

Utbildningar bedrivs på alla nivåer i informatik och medie- och kommunikationsvetenskap med stöd av en stark forskning såväl i ämnesmiljöerna som flervetenskapliga forskargrupper. Tillsammans bedriver vi grundutbildning inom fem program och ett masterprogram. Läs gärna mer om våra utbildningsprogram på kau.se/informatik och kau.se/medie-och kommunikationsvetenskap.

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt undervisar du både inom utbildnings­programmen och på fristående kurser samt ibland på uppdragsutbildningar, framför allt inom områdena webbproduktion samt digital medieproduktion. Undervisning, handledning, examinationer, kursadministration och kursutveckling av både campus- och distanskurser är centrala arbetsuppgifter, liksom att aktivt delta i utvecklingsarbete rörande undervisning och samverkan med det omgivande samhället. Kursansvar kan också komma att ingå i arbetet. Du kommer också att ta del av ny forskning och i din anställning ingår kontinuerlig kompetensutveckling.

Moment inom följande områden förekommer:

  • Webbutveckling med tekniker som HTML5, XML, CSS, JavaScript och PHP
  • JavaScriptbaserade applikationsramverk och bibliotek
  • Databashantering med SQL men gärna även NoSQL
  • Programmering i vanligt förekommande programmeringsspråk
  • Google Analytics

Behörighetskrav

Krav är examen på lägst kandidatnivå antingen i informatik eller medie- och kommunikationsvetenskap alternativt annat närliggande område. Krav är också högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvade motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas, kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen inom ramen för kompetensutvecklingstiden under de två första anställningsåren.

Bedömningsgrunder

Av särskild vikt är att du har en bred teknisk och praktisk kunskap om och erfarenhet av digital medieproduktion med fokus på webb. Undervisningen sker både på svenska och engelska, varför det är av särskild vikt att du har goda kunskaper i båda språken i tal och skrift. Särskild vikt läggs också vid god samarbetsförmåga och vana att arbeta i arbetslag samt förmåga att skapa goda relationer till studenter, kollegor och externa intressenter.

Bred kunskap och erfarenhet av designprocessen är av stor vikt eftersom undervisningen inom våra ämnen har ett designfokus.

Det är av vikt att du har: bred yrkesmässig praktisk erfarenhet från arbete med utveckling och produktion av webb och andra typer av digitala medieprodukter; kunskap i och praktisk erfarenhet av att administrera servermiljöer; kunskap om grundläggande programutveckling och databashantering från back-end till front-end; kunskap om teknik och metoder för datainsamling och analys av data från digitala medier (t.ex. web scraping).

Meriterande är att du har erfarenhet av att undervisa eller handleda andra, så som kollegor, kunder eller studenter. Det ses också som meriterande om du har erfarenhet av någon lärplattform och videokonferenssystem, erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället samt erfarenhet av samarbete på distans med stöd av digital hjälpmedel.

Personliga egenskaper som initiativförmåga och engagemang i verksamheten är viktiga liksom god administrativ förmåga. Andra personliga egenskaper som värdesätts högt är ett prestigelöst förhållningssätt.

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid (100%) med tillträde snarast efter överenskommelse. Provtjänstgöring tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV
  • Beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis, intyg från tidigare verksamhetsmiljöer och rekommendationsbrev som styrker tidigare erfarenheter.
  • Redogörelse för språkkunskaper


Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller. De underlag som inte kan skickas elektroniskt exempelvis böcker och publikationer, ska skickas till nedanstående adress.

Karlstads universitet
Registrator
651 88 KARLSTAD

Sista ansökningsdag: 30 november 2021                       

Ange referensnr: REK2021/188

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/188
Kontakt
  • Katarina Groth Jansson, 054-700 2236, katarina.groth@kau.se
  • Susanne Almgren, 054-700 2410, susanne.almgren@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-10-04
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Tillbaka till lediga jobb