Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Karlstads universitet satsar på forskning och utbildning inom risk- och miljöområdet. Ämnet risk- och miljöstudier har ca 30 anställda och tillhör Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap. Inom ämnet ges kandidatprogrammet Miljö och säkerhet, mastersprogrammet Riskhantering i samhället, samt ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Risk- och miljöstudier är forskarutbildningsämne med för närvarande tio doktorander.


Forskningen inom risk- och miljöstudier på Karlstads universitet har ett gemensamt tvärvetenskapligt tema om hållbarhet och hantering av risker i samhället. Mycket av forskningen görs i nära samarbete med företag, organisationer, kommuner, länsstyrelser och statliga myndigheter. Vi söker nu en projektassistent i risk- och miljöstudier till ett forskningsuppdrag i samverkan med MSB för en allmän visstidsanställning.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent deltar du i ett uppdrag om social sårbarhet för klimatrisker i Sverige. I huvudsak gäller arbetet litteraturstudier, analyser av text, sammanställningar av textmaterial och publicering av en rapport från uppdraget. Det ingår även att delta vid projektets möten vid behov samt tillhörande arbetsuppgifter för befattningen.

Kvalifikationer

För behörighet till anställningen krävs minst masterexamen inom exempelvis riskhantering eller för anställningen annat relevant område. För anställningen krävs kunskaper i kvalitativa dataanalyser. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, ansvarstagande, engagemang för verksamheten och analytiskt tänkande. En förutsättning är även att kunna hantera deadlines med god leverans. Det krävs även mycket god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Då uppdraget genomförs på svenska och engelska krävs goda kunskaper i båda dessa språk i såväl tal som skrift. Erfarenhet av forskningsarbete är meriterande. Kunskaper inom hälsovetenskap är även det meriterande.

Villkor

Anställningen är en allmän visstidsanställning med omfattning 50-75% med start omgående till och med 2022-01-15. Möjlighet finns till eventuell förlängning.

Ansökan

Skickas in via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att din kompetens dokumenterats på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens utgång. Ansökan ska innehålla:

  • CV.
  • Personligt brev.
  • Dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • Kopior på betyg, intyg och examensbevis.

Sista ansökningsdag: 2021-08-10                                            

Ange referensnr: REK2021/173

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-01-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-75%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/173
Kontakt
  • Lars Nyberg, Professor, 054-700 2199
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-07-20
Sista ansökningsdag 2021-08-10

Zurück zu Stellenangeboten