Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Anställningen som universitetsadjunkt i statistik är placerad på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startade år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Vi behöver ytterligare personal till några av våra grundkurser i statistik, varav en av kurserna ingår i Civilekonomprogrammet vid Handelshögskolan. Denna grundkurs är vår största kurs med ca 160 studenter årligen vid kurstillfället.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning och handledning, speciellt i SPSS, och gruppuppgifter på grundnivå samt bedömning av olika moment inom examination. Detta kan komma att utökas med medverkande i andra uppdrag som finns vid ämnet statistik.

Arbetsuppgifterna förutsätter att den sökande är beredd att delta i den dagliga verksamheten vid ämnet.

Behörighetskrav

För behörighet att anställas som adjunkt krävs kandidatexamen inom statistik eller motsvarande kompetens som bedöms vara särskilt relevant i relation till arbetsuppgifterna. Erfarenhet och vana beträffande statistikprogrammet SPSS är ett krav.

Enligt Karlstads universitets anställningsordning ska lärare ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl, såväl som genomförd högskolepedagogisk utbildning. Om utbildningen saknas, kan en anställning ändå ske, under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra den under de första två årens anställning.

Bedömningsgrunder

Då undervisning sker på svenska är det av särskild vikt att den sökande har god förmåga att undervisa på detta språk. Vi fäster stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater och studenter och förmåga att ta egna initiativ och visa engagemang för andra. Vi värdesätter god administrativ kompetens.

Villkor

Tillsvidareanställning på deltid, med omfattning upp till 50% av heltid. Tillträde den 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV
  • Beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis, intyg från tidigare verksamhetsmiljöer och rekommendationsbrev som styrker tidigare erfarenheter.
  • Redogörelse för språkkunskaper


Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

De underlag som inte kan skickas elektroniskt exempelvis böcker och publikationer, ska skickas till nedanstående adress.

Karlstads universitet
Maria Möller
651 88 KARLSTAD

Sista ansökningsdag: 30 juli 2021                                      

Ange referensnr: REK2021/160

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/160
Kontakt
  • Jari Appelgren, studierektor, 054-700 1839
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-06-28
Sista ansökningsdag 2021-07-30

Zurück zu Stellenangeboten