Karlstads universitet / Handelshögskolan

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Är du duktig på att ge service till andra, lätt för att lära dig nya system och vill bli amanuens vid ämnet juridik på Karlstads universitet? Läs vidare och sök anställningen som amanuens i juridik!

Beskrivning
Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startades år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Ämnet juridik har ett omfattande undervisningsuppdrag. Sedan höstterminen 2017 ges ett juristprogram (270 hp) med fördjupningsmöjligheter inom affärsjuridik, skatterätt, straff- och processrätt samt humanjuridik. Vidare ges magisterprogram i skatterätt (60 hp). Det sedan 2010 lanserade rättsvetenskapliga programmet (180 hp) och magisterprogrammet i rättsvetenskap (60 hp) ersätts successivt av juristprogrammet, men kommer under några år framöver fortsätta bedrivas för att tillse att redan antagna studenter kan studera
klart.

Vidare har ämnet ett utbud av kurser som främst riktar sig till studenter inom Civilekonomprogrammet, Personal- och arbetslivsprogrammet samt Politices kandidatprogrammet. Juridikkurser ges även inom ramen för bland annat Fastighetsekonomprogrammet och Socionomprogrammet.

Till kommande läsår ska en anställning som amanuens inrättas hos oss på juridik.

Arbetsuppgifter
Amanuensen är student som vid sidan av sina studier ska biträda program- och kursansvariga med de kurser som ges på juristprogrammet. Det innebär arbetsuppgifter som att biträda forskarna med sökning, beställning, kopiering och sortering av forskningsmaterial, skötsel av ämnets hemsida, besvara frågor om kursinnehåll, upplägg och tentamina samt med planering och arrangemang av konferenser, seminarier
som ges av eller inom ämnet.

Behörighetskrav
Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). Sökande ska vara antagen till juristprogrammet vid Karlstads universitet och ha minst ett år kvar till fullständig examen.

Bedömningsgrunder
Av särskild vikt är god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet samt hög servicenivå. Vi lägger stor vikt vid att du som söker har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och har goda kunskaper i Office-paketet samt lätt att lära dig nya datasystem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen som amanuens omfattar 10% av heltid, vilket motsvarar 4 timmar i veckan eller en arbetsdag varannan vecka. Omfattningen på anställningen kan komma att utökas till 20 % av heltid, vilket motsvarar en arbetsdag per vecka. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse.
Tillträde snarast, enligt överenskommelse, till och med 2020-06-30.

Anställningen kan förlängas, dock sammanlagt längst tre år och under förutsättning att sökande fortfarande uppfyller behörighetskraven.

Ansökan
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna i annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:
• personligt brev
• CV
• kopior på ev. tidigare examensbevis och intyg
• intyg på pågående studier
• minst två referenspersoner

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan och vara inkomna innan ansökningstidens slut.

Ange ref.nr REK2019/182

Sista ansökningsdag 2018-09-15

Välkommen med din ansökan!


Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-20 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/182
Kontakt
  • Stefan Olsson, ämnesföreträdare, 054-700 1913
  • Nick Dimitrievski, studierektor, 054-700 1479
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR, 054-700 1404
Publicerat 2019-08-23
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Zurück zu Stellenangeboten