Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Bakgrund
Karlstads universitet har utvecklat Karlstad Lean Factory® (KLF), en miljö som simulerar en mekanisk verkstad, där studenter och företag kan testa olika produktionsupplägg och ändringsförslag.

Institutionen för ingenjörsvetenskap och fysik, vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, söker nu en utvecklingsingenjör med inriktning lean produktion. Du kommer huvudsakligen att arbeta inom KLF2, ett forskningsprojekt inom Akademien för Smart Specialisering, vilket är ett långsiktigt samarbete mellan Region Värmland och Karlstads universitet inom några utvalda specialiseringar, däribland avancerad tillverkning och komplexa system. Projektet inriktar sig på innovation i små och medelstora företag inom regionen.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter utförs inom ramen för projektet KLF2 och centreras runt användning av Karlstad Lean Factory® (KLF) som testbädd för innovativ produktion. Det innebär bland annat att ge stöd till tillverkande företag i regionen, genom hjälp med att testa och utvärdera framtida produktionslösningar i simulatormiljön, inklusive miljöpåverkansanalyser.

Som en del av projektet kommer du delta i studierna av effekterna av simulatorbaserad träning i lean produktion på individer och organisationer, så som transformation till en självlärande innovativa organisation.

Du förväntas bidra till vetenskaplig publicering och annan spridning av projektresultat. 

Kvalifikationer
För behörighet krävs civilingenjörsexamen eller master/magisterexamen inom produktionsteknik alternativt maskinteknik eller motsvarande kunskaper.

Prioritet ges till sökande med, för aktuella arbetsuppgifterna, relevant erfarenhet av lean produktion och innovation i små och medelstora företag.

Avlagd licentiatexamen inom ett för arbetsuppgifterna relevant ämne är meriterande.

Goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt är ett krav. Goda kunskaper i svenska, tal och skrift, är av särskild vikt.

Ett positivt förhållningssätt, bra samarbetsförmåga samt god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga är viktiga personliga egenskaper.  

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på två år, heltid, med tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Till din ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. Om din ansökan inte är komplett kan det innebära att vi inte kan bedöma den kvalitativt i alla aspekter.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev, med kortfattad beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll
  • CV
  • Kopior på examensbevis, intyg som verifierar tidigare erfarenheter samt rekommendationsbrev från tidigare verksamhetsmiljöer, gärna kurslistor och betyg
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du skickar din ansökan via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg senast 2019-05-19.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/100
Kontakt
  • Leo de Vin, professor, 054 700 2544
  • Lars Johansson, prefekt, 054 700 1677
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Zurück zu Stellenangeboten