Avdelningen för externa relationer

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

Som forskningsrådgivare kommer du att:

  • Stödja forskare och forskningsmiljöer så att forskningsverksamheten blir så konkurrenskraftig och framgångsrik som möjligt både i ett nationellt och internationellt perspektiv. Detta innebär att som forskningsrådgivare stötta forskare och forskargrupper i den långsiktiga och strategiska utvecklingen av forskningsverksamheten samt även vad gäller operativa frågor för specifika forskningsansökningar, både inför ansökan och efter beslut inför etablering av forskningsprojekt. Ett extra fokus för denna tjänst kommer att vara på nationella forskningsfinansiärer.
  • Anordna inspirations- och kunskapshöjande aktiviteter för forskare som bidrar till utveckling av både forskaren och forskningsverksamheten.
  • Stödja universitetsledningen vad gäller den strategiska utvecklingen av forskningen på Karlstads universitet genom att vara sammanhållande och koordinera universitetsövergripande satsningar och initiativ.

 

Du kommer även att arbeta för att förvalta och utveckla nätverk och samarbeten med olika aktörer som bidrar till forskningens utveckling och finansiering. Exempel på aktörer är myndigheter, forskningsfinansiärer (nationella och internationella), offentliga organisationer, företag.

 

Kvalifikationer

För att söka anställningen som forskningsrådgivare skall du ha en akademisk examen samt vara forskarutbildad. Du har egen erfarenhet från forskningsmedelsansökningar nationellt och/eller internationellt. Vidare har du erfarenhet av rådgivande/coachande arbetsuppgifter och kan hantera dessa uppgifter med en hög servicenivå både inom och utom ditt eget vetenskapsområde.

Då arbetet ställer höga krav på en god samarbetsförmåga, har du inga problem med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en mycket god administratör som har lätt för att ta egna initiativ.

Eftersom en stor andel av de forskningsverksamma på Karlstads universitet är engelskspråkiga och att det i många fall är utländska partners inblandade i forsknings- och innovationsprojekt, skall du ha en god kommunikativ förmåga på engelska i både tal och skrift.

 Ett engagerat deltagande i aktiva nätverk bestående av olika typer av aktörer såsom myndigheter, forskningsfinansiärer, offentliga organisationer, företag etc. ses som extra meriterande.

 

Beskrivning

Grants and Innovation Office, GIO, är en funktion på Avdelningen för externa relationer inom de centrala stödfunktionerna på Karlstads universitet. GIO består av forsknings- och innovationsrådgivare samt finansiella och administrativa stödfunktioner som stödjer forskare och forskningsmiljöer för deras utveckling både individuellt och som grupp. Stödet inkluderar stöd avseende olika typer av forskningsmedelsansökningar, stöd till de som vill utveckla nya tjänster, produkter och företag baserade på akademisk kunskap samt olika former av kompetensutveckling för forskare. GIO fungerar även som ett stöd till universitetsledningen vad gäller den strategiska utvecklingen av lärosätets forsknings- och innovationsverksamhet.

 Under senare år har finansiering av forskning på Karlstads universitet övergått från att till stor del ha varit anslagsfinansierad till att vara mer och mer konkurrensutsatt via olika nationella och internationella program och utlysningar som alla förutsätter någon form av nyttiggörande. Vårt förhållningssätt baseras på att forskning och innovation/nyttiggörande av forskningsresultat är länkat, och därmed integrerade delar i starka och attraktiva forskningsmiljöer oavsett ämnesområde.

Avdelningen för externa relationer bidrar även till att universitetets studenter och anställda skall kunna ha en nära samverkan med omgivande samhället och erbjuder stöd för studenter med avseende på deras kontakter med arbetsliv, t ex via examensarbeten, praktik, studentprojekt, mentorskap mm.

 

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas. Stationeringsort är Karlstad.

 

Ansökan

Skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverkstyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

 

Sista ansökningsdag är 31 augusti.

Välkommen in med din ansökan!

 

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/179
Kontakt
  • Håkan Spjuth, avdelningschef, hakan.spjuth@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
Publicerat 2018-08-06
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Zurück zu Stellenangeboten