Karlstads universitet / Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, institutionen för miljö- och livsvetenskaper finns ämnet biologi. Ämnet biologi vid Karlstads universitet ger akademisk utbildning i biologi med magister och masterrättigheter. Kurserna spänner över biologins olika aspekter från molekylärnivå till systemekologi. Här ges även ämnesdidaktisk utbildning inom ramen för lärarprogrammet. Ämnet bedriver forskning och forskarutbildning, huvudsakligen inom ekologi och biodiversitet i akvatiska och terrestra miljöer i skogslandskapet samt inom biologididaktik

Arbetsuppgifter
Vi söker 1-2 assistenter som kan arbeta drivande och självständigt med planering och genomförande av två forskningsprojekt på effekterna av dammutrivning. Dina arbetsuppgifter består i att i samverkan med övriga projektdeltagare genomföra fältaktiviteter som t.ex. telemetristudier på vandrande fisk, elfiske, provtagning av bottenfauna och inventering av växtsamhällen. Du ska även bidra till att sammanställa och insamlad data.

Det ena projektet (1) finansieras av KK-stiftelsen och bedrivs i Mörrumsån (Blekinge) i samarbete med Sveaskog, Uniper vattenkraft och Power house.

Det andra (2) finansieras av Karlstads universitet och bedrivs i Nianån, Gnarpsån och Enångersån (Hälsingland) i samarbete med Hudiksvalls kommun.

Omfattning: (1) 70 %, (2) 60 %

Behörighetskrav
Utbildad biolog och/eller god vana att arbeta i/vid vattendrag.

Bedömningsgrunder
Erfarenhet av handhavande av radiotelemetri och radio frequency identification (RFId) är meriterande, så även provtagning av bottenfauna och hantering av fisk. Erfarenhet av tillämpade samarbetsprojekt med industri, myndigheter och andra universitet är meriterande.

Villkor
Anställningen 1-2 tidsbegränsade anställningar på:

(1) 70 %, under perioden 2017-06-01—2017-12-31

(2) 60 %, under perioden 2017-06-01—2017-12-31

Projektanställningen kräver flexibilitet med avseende på arbetstider och längre perioder med arbete på annan ort är en grundläggande del av projektet. Stationeringsort kan vara annan än Karlstad.

För anställningen krävs att du innehar B-körkort.

Ansökan skickas elektroniskt via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. 

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV, kopior av examensbevis och intyg samt dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.

Sista ansökningsdag är den 24 maj.

Välkommen med din ansökan!


Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undandber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2017-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-70%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2017/152
Kontakt
  • Olle Calles, universitetslektor, 054-7001454
  • Liselotte Englund, prefekt, 054-700 1988
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2017-05-12
Sista ansökningsdag 2017-05-24

Tillbaka till lediga jobb