Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Kommunikationsavdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning
Kommunikationsavdelningen bidrar till att sprida information och kunskap om Karlstads universitets utbildning och forskning, verkar för att universitetet blir känt och uppskattat i Sverige och internationellt samt för samverkan i grundutbildningen och i forskningen. Avdelningen arbetar bland annat med information och marknadsföring av universitetets utbildning och forskning, profilering, mediehantering och pr, intern och extern kommunikation, presentationsmaterial, kriskommunikation, webbutveckling, rekrytering av studenter till universitetet och kommunikation med nuvarande. Inom avdelning finns även enheten för konferens och evenemang. Avdelningen har cirka 20 medarbetare. Vi söker nu efter en vikarierande kommunikatör som kan förstärka vår avdelning. Är du redo för en ny utmaning?

Arbetsuppgifter
Att arbeta som kommunikatör på Karlstads universitet innebär bland annat att:

 • bygga upp och förvalta webbplatser och –sidor
 • skriva texter och artiklar för webbsidor
 • arbeta med universitetets sociala medier
 • arbeta med universitetets marknadskommunikation
 • arbeta med universitetets studentrekrytering och events
 • vara rådgivare, beställare och utförare när det gäller rekrytering och marknadsföring
 • arbeta med film och foto som kommunikationsverktyg och –kanaler
 • arbeta fram, genomföra och följa upp kommunikationsplaner
 • skriva interna nyheter och presentationer
 • vara rådgivare i kommunikationsfrågor i organisationen
 • utföra omvärldsbevakning, som bland annat innebär att följa debatt och nyhetsflöde när det gäller forsknings- och utbildningsfrågor

Kvalifikationer
För anställningen krävs relevant akademisk utbildning eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga med kollegor och externa aktörer samtidigt som du ska kunna prioritera bland arbetsuppgifterna, arbeta under tidspress, självständigt, flexibelt och med hög integritet.

Mycket god administrativ förmåga liksom mycket god vana att använda IT-stöd i arbetet samt erfarenhet av webbpublicering är en förutsättning och det är meriterande om du kan webbpubliceringssystemet Drupal och Wordpress. Det är också meriterande om du har grundläggande kunskaper i html och css, Google Analytics och sökmotoroptimering. Aktuell erfarenhet av arbete i högskolesektorn eller annan offentlig sektor ser vi också som en merit liksom aktuell erfarenhet av arbete som kommunikatör.

Ett krav att du utöver svenska även behärskar engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på 50 % med tillträde så snart som möjligt, till och med den 30 juni 2019. Möjlighet till förlängning och utökning av omfattningen kan finnas. Vi söker en till två kommunikatörer enligt ovan.

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV samt för anställningen relevanta dokument och en beskrivning av dina kvalifikationer i förhållande till anställningen. Ansökan skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi.

Sista ansökningsdag är den 17 januari 2019.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform 临时职位(3-6个月)
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/2
Kontakt
 • Arvid Dahlgren, kommunikationschef, 054-700 16 79
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
 • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-01-03
Sista ansökningsdag 2019-01-17

返回职位空缺页面